Συμπτώματα της εμμηνόπαυσης: Βοηθάει ο λιναρόσπορος;

Συμπτώματα της εμμηνόπαυσης

Αλήθεια ή μύθος: Ο λιναρόσπορος βοηθάει να γίνουν πιο ήπιες οι ενοχλήσεις αυτής της περιόδου.

Μπαίνοντας στην προεμμηνόπαυση ορισμένα συμπτώματα, όπως εξάψεις και εναλλαγές της διάθεσης, μπορεί να αρχίσουν να γίνονται μέρος της καθημερινότητάς σας. Και παρότι είναι φυσιολογικές αλλαγές που οφείλονται στις ορμονικές μεταπτώσεις, είναι πιθανό να αναζητήσετε εναλλακτικούς τρόπους που αντιμετωπίζουν τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης. Η φύση, σε αυτή την περίπτωση, όπως και τα συμπληρώματα διατροφής αποκλειστικά με φυτικής προέλευσης ουσίες, όπως τα Femarelle®, μπορεί να είναι o καλύτερος σας σύμμαχος στη διαχείριση του προβλήματος σας.

Είναι αλήθεια ή μύθος πως ο λιναρόσπορος καταπολεμά τις εξάψεις;

Σχετική μελέτη από το τμήμα Μαιευτικής και Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου της Σμύρνης σε γυναίκες που κατανάλωναν τριμμένο λιναρόσπορο καθημερινά είχαν σημαντική μείωση στη συχνότητα και τη βαρύτητα των εξάψεων. Η έντασή τους στις γυναίκες της μελέτης καταγράφηκε για μία περίοδο έξι εβδομάδων. Εκείνες που πήραν το λιναρόσπορο έδειξαν κατά 50% μείωση στη συχνότητα των εξάψεων και 57% στην έντασή τους, με αποτέλεσμα σημαντική βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους. Μάλιστα, οι συμμετέχουσες στη μελέτη παρατήρησαν βελτίωση στη διάθεση και στον πόνο στις αρθρώσεις και τους μυς τους.

Φυτικά συμπληρώματα διατροφής.

Ο λιναρόσπορος είναι ένα πολλά υποσχόμενη «ουσία» από τη φύση για τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης. Το βασικό του «όπλο» είναι η περιεκτικότητά του σε ω3 λιπαρά οξέα και λιγνάνες. Και καθώς οι περισσότερες γυναίκες προτιμούν να αποφύγουν τις ορμονοθεραπείες στην εμμηνόπαυση, τα βότανα και τα φυτά αναδεικνύονται ως μία θετική εναλλακτική προσέγγιση. Και ο λιναρόσπορος φαίνεται πως έχει ένα μεγάλο φάσμα προστατευτικής επίδρασης στον οργανισμό:

  • Τα ω3 λιπαρά οξέα έχουν θετική επίδραση στη λειτουργία της καρδιάς, μια πολύ σημαντική βοήθεια όταν μειωθεί η παραγωγή των οιστρογόνων στον οργανισμό.
  • Οι λιγνάνες περιέχουν αντιοξειδωτικά που έχουν μελετηθεί και έχει βρεθεί πως συμβάλουν στην πρόληψη διαφόρων μορφών καρκίνου.
  • Φαίνεται επίσης πως ο λιναρόσπορος έχει ορισμένες αντιοιστρογονικές ιδιότητες που θα μπορούσαν να μειώσουν τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού.

Και, τέλος αλλά πολύ σημαντικό, η χρήση του δεν έχει ανεπιθύμητες ενέργειες για τον οργανισμό.

«Μπορώ να παίρνω για πάντα λιναρόσπορο;»

Μελέτη στην επιθεώρηση Holistic Nursing Practice έδειξε πως γυναίκες που έπαιρναν λιναρόσπορο για 3 μήνες, είχαν βελτίωση στην ποιότητα της ζωής τους. Στη μελέτη συμμετείχαν 140 γυναίκες που χωρίστηκαν σε 4 ομάδες. Τα αποτελέσματα δείχνουν πολλά υποσχόμενα για την «στροφή» στη χρήση φυτικών σκευασμάτων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης. Εκτός από τον τριμμένο λιναρόσπορο έχει διερευνηθεί επίσης το εκχύλισμά του ως θεραπευτική προσέγγιση για τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης. Καθώς η χρἠση του δεν θεωρείται πως έχει ανεπιθύμητες ενέργειες για τον οργανισμό,  συνιστάται και για μακροχρόνια χρήση.

DT56a και Λιναρόσπορος: Ένας μοναδικός συνδυασμός δύο φυσικών συστατικών

Το DT56a, το αποκλειστικής διάθεσης συστατικό φυτικής προέλευσης που βρίσκεται στην καρδιά των Femarelle®, το οποίο λειτουργεί ως Εκλεκτικός Τροποποιητής των Οιστρογονικών Υποδοχέων, συνδυάζεται αρμονικά με το λιναρόσπορο στο Femarelle® Rejuvenate ( για γυναίκες 40+) και το Femarelle® Recharge  (για γυναίκες 50+) παρέχοντας στις γυναίκες και τους γιατρούς τους μἰα ασφαλή φυσική, μη ορμονική επιλογή για την ανακούφιση των συμπτωμάτων που επιφέρει η σταδιακή απώλεια των οιστρογόνων καθώς η γυναίκα μεγαλώνει.

Άλλωστε, όπως επισημαίνει ο καθηγητής Andrea Genazzani, πρόεδρος της διεθνούς εταιρείας γυναικολογικής ενδοκρινολογίας ISGE:

«Πρέπει να ενθαρρύνουμε τις γυναίκες να αναζητήσουν βοήθεια σε πρώιμο στάδιο όταν αρχίζουν τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης και να τους παρέχουμε εναλλακτικές λύσεις στη συνήθη φροντίδα τους. Πολλές γυναίκες είναι διστακτικές σχετικά με την ορμονοθεραπεία και επομένως απέχουν από τη θεραπεία των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης »

Σύμφωνα με τον καθηγητή Genazzani, το κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας κύριο συστατικό του Femarelle® DT56a, είναι μια καλή και ασφαλής εναλλακτική λύση για τη θεραπεία της εμμηνόπαυσης.