Ρόφημα κατά της κατακράτησης και του φουσκώματος: Δοκιμάστε το γιατί είναι έτσι κι αλλιώς υγιεινό!

Εάν θέλετε να απαλλαγείτε από την κατακράτηση υγρών και να νιώσετε πως «ξεφουσκώνετε», υπάρχουν ορισμένα συστατικά που είναι σύμμαχοί σας στην προσπάθεια αυτή. Το παρακάτω ρόφημα περιέχει πολύ αποτελεσματικά συστατικά που δρουν κατά της κατακράτησης. Το όφελός του όμως δεν περιορίζεται εκεί αφού τα συστατικά του είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και άλλες ουσίες που έχουν βρεθεί ευεργετικές στην προστασία του οργανισμού από σοβαρά νοσήματα όπως οι καρδιοπάθειες και ο καρκίνος.

Διανύετε την προεμμηνόπαυση ή την εμμηνόπαυση;

Εάν βρίσκεστε σε αυτή τη φάση της ζωή σας, η κατακράτηση υγρών και το φούσκωμα στην κοιλιά σας είναι δύο γνώριμες καταστάσεις. Σε μεγάλο βαθμό οι λόγοι γι’ αυτά είναι ορμονικοί. Μπαίνοντας στην εμμηνόπαυση τα επίπεδα των οιστρογόνων και της προγεστερόνης αρχίζουν να μειώνονται. Τα επίπεδα των οιστρογόνων όμως μπορεί να μειώνονται με πολύ χαμηλότερο ρυθμό συγκριτικά με την προγεστερόνη με αποτέλεσμα μια κατάσταση που ονομάζεται επικράτηση των οιστρογόνων. Και είναι αυτά τα επιπλέον οιστρογόνα που μπορείτε να κατηγορήσετε για την κατακράτηση υγρών στον οργανισμό σας η οποία οδηγεί σε φούσκωμα το οποίο είναι πιο εμφανές στο λιπώδη ιστό στην κοιλιά.

Ρόφημα κατά της κατακράτησης και του φουσκώματος

Χυμός λεμονιού, κουρκουμάς και τζίντζερ με μια πρέζα μαύρο πιπέρι: Πιθανότατα έχετε στο σπίτι σας όλα τα υλικά ή θα τα βρείτε πολύ εύκολα στο σούπερ μάρκετ. Αναμίξτε φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού με νερό στην αναλογία που σας αρέσει και προσθέστε μέσα φέτες ή ξύσμα από φρέσκο τζίντζερ, μια πολύ μικρή πρέζα σκόνη κουρκουμά και μια πρέζα φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

Γιατί το ρόφημα αυτό θεωρείται υγιεινό;

Παρότι ο χυμός λεμονιού είναι όξινος, όταν αναμιγνύεται με νερό και τζίντζερ -το οποίο είναι γνωστό για την ευεργετική του δράση στο γαστρεντερικό σύστημα- έχει αλκαλική επίδραση κατά την πέψη. Ο κουρκουμάς τέλος, περιέχει κουρκουμίνη, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που δεν βοηθά μόνο την πέψη αλλά κυριολεκτικά θωρακίζει τον οργανισμό και συμβάλει στην πρόληψη της φλεγμονής. Το μαύρο πιπέρι τέλος συμβάλει στην καλύτερη απορρόφηση όλων των παραπάνω συστατικών και ενεργοποιεί κι αυτό με τη σειρά του την πέψη.

Δοκιμάστε το στο ξεκίνημα της ημέρας, με άδειο στομάχι, και φάτε το πρωινό σας 20 – 30 λεπτά μετά.

Πώς δρα

Το ρόφημα αυτό βοηθά τα μεταβολικά ένζυμα να είναι αποτελεσματικά στην πέψη, ενώ παράλληλα μετριάζει την επικράτηση των οιστρογόνων. Περιέχει επίσης συστατικά που συμβάλουν σε ένα πιο υγιές μικροβίωμα του εντέρου. Αν δεν το έχετε συναντήσει ξανά, ο όρος αυτός, το μικροβίωμα, παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην υγεία και την ισορροπία του οργανισμού, συμβάλλοντας μεταξύ άλλων στο μεταβολισμό των οιστρογόνων, μια πολύ χρήσιμη δράση κατά την προεμμηνόπαυση και την εμμηνόπαυση.

Γνωρίστε τα Femarelle®

Το Femarelle® είναι η πλέον δημοφιλής μη ορμονική επιλογή, προτεινόμενη από κορυφαίους γυναικολόγους και ενδοκρινολόγους σε όλο τον κόσμο. Η ολοκληρωμένη σειρά συμπληρωμάτων διατροφής Femarelle® παρέχει στις γυναίκες σε ολόκληρη την υφήλιο μια φυσική, ασφαλή και αποτελεσματική επιλογή για την ανακούφιση πληθώρας συμπτωμάτων που σχετίζονται με τις ορμονικές διαταραχές και την πτώση ή απώλεια των οιστρογόνων.