,

Φούσκωμα στην εμμηνόπαυση και τι μπορείτε να κάνετε για αυτό.

Ένα αρκετά χαρακτηριστικό σύμπτωμα της εμμηνόπαυσης είναι το “φούσκωμα”, που μπορεί να εμφανιστεί ακόμα και σε γυναίκες που δεν είχαν κάτι παρόμοιο στο παρελθόν.
, ,

Εμμηνόπαυση και αύξηση βάρους: αντιμετωπίζεται;

Γιατί τόσες γυναίκες "ξαφνικά" παχαίνουν, νιώθουν "πρησμένες", νιώθουν να "μην χωράνε" πια στα ρούχα τους, ακόμα και αν οι συνήθειες τους δεν έχουν πραγματικά αλλάξει; Είναι η εμμηνόπαυση η βασική αιτία της πρόσληψης όλου αυτού του ανεπιθύμητου βάρους;
, ,

Εσύ, πως βλέπεις το σώμα σου στην εμμηνόπαυση;

Στη φάση αυτή των έντονων αλλαγών, μία "σχέση" που φαίνεται να αλλάζει για αρκετές γυναίκες, είναι αυτή με το σώμα τους. Η εικόνα που μπορεί να έχει μία γυναίκα για το σώμα της στην εμμηνόπαυση είναι μια πολύπλευρη έννοια που περιλαμβάνει γνωστικές, υποθετικές αλλά και συναισθηματικές πτυχές που σχετίζονται όχι μόνο με την εμφάνιση, αλλά και τις λειτουργίες και τις ικανότητες του σώματος της στη φάση αυτή.
,

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Ότι μπορείς να κάνεις, μπορώ να το κάνω και εγώ. Ναι, και στην εμμηνόπαυση.

Είσαι γυναίκα, δυνατή, άξια, ικανή. Πάντα. Σε όποια φάση της ζωής σου και αν βρίσκεσαι. Πες, και πίστεψε: Ότι μπορείς να κάνεις, μπορώ να κάνω και εγώ. Ναι, και στην εμμηνόπαυση. Η έμπνευση, το πάθος, τα όνειρα, η προσπάθεια, δεν έχουν ηλικία.
,

Εσύ ακόμα δουλεύεις με εξάψεις;

Προσπαθείς να αντιληφθείς αν σε έχουν καταλάβει. Ελπίζεις όχι αν και μέσα σου θέλεις να φωνάξεις και να διαμαρτυρηθείς που σχεδόν κανείς δε σε καταλαβαίνει.
, ,

Κανείς δεν μιλάει για την εμμηνόπαυση (ούτε καν ο γιατρός σας)

Πώς να ενημερωθείτε σωστά και να σπάσετε τον κύκλο της σιωπής
, ,

Οι μακροχρόνιες σχέσεις μειώνουν τη σεξουαλική επιθυμία της γυναίκας;

Oι γυναίκες που είχαν μείνει στην ίδια μονογαμική σχέση για ολόκληρο το διάστημα των 7 ετών παρουσίασαν τη μεγαλύτερη μείωση στη σεξουαλική επιθυμία. Αντίθετα, οι γυναίκες που βρήκαν ένα νέο σύντροφο κατά τη διάρκεια της μελέτης παρουσίασαν μικρότερη μείωση στη σεξουαλική επιθυμία. Οι γυναίκες που ήταν εκτός σχέσης στο τέλος της περιόδου παρατήρησης ανέφεραν σταθερή σεξουαλική επιθυμία.

Παγκόσμια Ημέρα Εμμηνόπαυσης | Το κεφάλαιο σεξουαλικότητα σε αυτή τη φάση (+5 γυναίκες over 50 που εμπνέουν)

Η εκτόξευση της σεξουαλικότητας σε αυτή την ηλικία και πώς θα πετύχετε τον στόχο.